Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TC7200.U
arturszukala Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 1
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: 16/02/2013
Reputacja: 0
Post: #1
TC7200.U
Ciekawi mnie dlaczego nie jest aktywne wejście usb skoro na stronie producenta jest napisane że można tam podpiąć dysk twardy i może działać jako media server
16/02/2013 13:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Like Post Odpowiedz cytując ten post
KOCUREK1970 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 22
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: 05/04/2013
Reputacja: 0
Post: #2
RE: TC7200.U
(16/02/2013 13:30)arturszukala napisał(a):  Ciekawi mnie dlaczego nie jest aktywne wejście usb skoro na stronie producenta jest napisane że można tam podpiąć dysk twardy i może działać jako media server
Bo sprzęt jest brandowany pod UPC, i większość rzeczy w menu i funkcjonalności zastała wycięta/zablokowana.
Kup własny router z usb i będziesz miał co chcesz.
05/04/2013 17:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Like Post Odpowiedz cytując ten post
staniu90 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 6
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: 12/03/2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: TC7200.U
Cześć mam ten router i mam problem.

Wszystko działało gites majonez aż do dzisiejszego wieczoru.
Gdy to wpadł kumpel z laptopem i co się okazało że nie da się podłączyć przez wifi chociaż o dziwo wcześniej działało wszystko idealnie.
Macie jakieś pomysły?

Wracając do USB w routerze, gdy zakładano mi internet zapytałem o nie czy jest możliwość podłączenia dysku zew.
w odpowiedzi usłyszałem coś takiego:
To wejście USB służy tylko do tego jak ktoś ma bardzo stary komputer i nie ma w nim wejścia na kabel wtedy łączą internet po USB bo takie nawet najstarsze komputery posiadają. :]
14/04/2013 00:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Like Post Odpowiedz cytując ten post
staniu90 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 6
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: 12/03/2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: TC7200.U
Siema mam do was pytanko,

W ustawieniach routera gdy mam wł tryb zabezpieczeń sieci bezprzewodowej to żadne urządzenie nie chce łączyć się przez WiFi. Ktoś wie dlaczego tak się dzieje ? dodam że wcześniej działało wszystko dobrze, reset routera nic nie daje... WiFi działa tylko przy wyłączonych zabezpieczeniach sieci.
21/06/2013 14:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Like Post Odpowiedz cytując ten post
radoss Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 1
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: 13/07/2013
Reputacja: 0
Post: #5
RE: TC7200.U
Trochę stare ale podpowiem :

W ustawieniach routera musisz zezwolić na łączenie się tego urządzenia z internetem.
Nie mam takiego routera więc nie podpowiem gdzie u ciebie się to robi.
13/07/2013 12:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Like Post Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości